jueves, 18 de mayo de 2017

En la librería 22 de Girona... presentación de "El noi saltador i la reina dels guardians rossos"





Este próximo lunes presentamos en la librería 22 de Girona a las 19 h. nuestra última novedad en la colección La caja de laca, el libro de Pere Parramon, El noi saltador i la reina dels guardians rossos, la presentación irá a cargo de Glòria Bosch acompañada por el autor y la editora.

Amb El noi saltador i la reina dels guardians rossos, Parramon explora una nova manera d’acostar-se a les diverses manifestacions artístiques i reflexiona sobre la importància d’aquestes en la vida de tots i cadascun de nosaltres des d’un punt de vista sorprenent i fantàstic.

Una casa senyorial a Collserola durant els anys trenta del segle XX i una habitació que és diferent de totes les altres. El noi saltador i la reina dels guardians rossos n’obre la porta momentàniament per descobrir el singular jovenet que l’habita i convidar els lectors a compartir amb ell les piles de llibres que llegeix, la música que escolta i l’art que contempla. Un cop a dins, els lectors en descobriran la intriga que l’envolta, com també els secrets d’aquells que entren i surten de la cambra, siguin la bella i aristocràtica mamà alemanya, la majordoma que porta misteriosos regals del bosc, o l’inesperat senyor Hans que dóna vida als contes dels germans Grimm. Reflexions entorn de la història de l’art, pistes sobre les complexitats d’un moment històric ben particular i un retrat sobre el valor de l’amistat en una novel·la que oscil·la entre el retrat intimista i la fantasia per tal que els lectors i les lectores que s’hi endinsen puguin trobar-hi, com el mateix noi saltador, una habitació pròpia.

Pere Parramon, nascut a Girona l’any 1977, es declara logòfil —amant de les paraules— i iconòfag —devorador d’imatges—. En conseqüència, orienta les seves activitats professionals cap als discursos sobre les imatges. Com a docent, imparteix classes a secundària i a la universitat, alhora que ofereix freqüents cursos i conferències. Membre de l’Asso­ciació Catalana de Crítics d’Art i de la International Association of Art Critics, col·labora com a crític en diferents publicacions i treballa en els camps de la gestió artística i el comissariat d’exposicions. Amb Sd·edicions i El noi saltador i la reina dels guardians rossos, la seva primera novel·la publicada, s’endinsa en la ficció com a forma alternativa de reflexió sobre el fenomen artístic.




No hay comentarios:

Publicar un comentario